HERBARIJUM STUDIO - PRVI SRPSKI STUDIO ZA PRESOVANJE BIDERMAJERA

Herbarijum Studio je prvi studio u Srbiji koji pretvara drage trenutke u večnu uspomenu. Poznato je da kada žena dobije buket cveća kao poklon za 8. mart, godišnjicu, rođendan ili bilo koju drugi nežan gest ljubavi, volela bi da može da ga sačuva zauvek. Međutim, cvetovi imaju ograničen životni vek, kratko održavaju svoj prvobitni izgled i brzo se suše. A žene bi želele da mogu da ga sačuvaju zauvek i često same pokušavaju da ispresuju po neki cvetić u knjizi. Isto tako, svaka buduća mlada ima želju da sačuva prelepe trenutke sa svog venčanja.

PRESOVANI BIDERMAJER

Kao prve koje su se posvetile presovanju i uramljivanju bidermajera i drugih buketa, Tamara i Sandra donose unikatnu magiju koja pretvara bukete u dragocenosti koje čuvaju uspomene. Njihova strast prema ovoj vrsti umetnosti i ljubav prema očuvanju jedinstvenih trenutaka čini Herbarijum Studio tvorcem najlepših dela. 

Ova jedinstvena usluga očuvanja cveća kroz presovanje, omogućuje ženama da zadrže lepotu svojih dragocenih buketa zauvek. Na ovaj način se ne čuva samo fizički izgled cveća, već i sva značenja i emocije povezane s njim. Presovanje cvetova bidermajera omogućava da se simbol ljubavi i radosti pretvori u večni umetnički dragulj. Slika sa presovanim cvetovima venčanog bidermajera postaće neprocenjiv deo doma i srca.  Kod uramljenog presovanog bidermajera svaki cvet nosi priču, a svaka slika je jedinstvena poput ljubavi. Herbarijum Studio kroz uramljeni presovani bidermajer zauvek vezuje lepotu cveća i važne trenutke, dodajući im bezvremenski okvir. Uspešno presovanje cveća je veština koja zahteva pažnju, vreme i veliko iskustvo. Svaka cvetna vrsta zahteva drugačiji pristup i različito vreme presovanja i sušenja. 

IZRADA URAMLJENOG BIDERMAJERA

U ovom procesu svaki cvet se pažljivo razdvaja i presuje kako bi se očuvala njegova lepota i oblik. Nakon sušenja, stvara se cvetna kompozicija u dogovoru sa mladom i nakon toga se cvetovi posebnim lepkom lepe na fini papir ili između dva stakla. Nakon toga se biraju boje i dimenzije rama, tako da se prilagodi ličnom stilu mlade i njenom enterijeru. Za one koje žele još „ličniju“ uspomenu, moguće je na slici napisati važan datum, stihove, imena i ostalo.

Rezultat ovog procesa je uramljeni presovani buket u prelepoj kompoziciji koji ne samo da zadržava svoju lepotu već postaje nešto više – umetnički izraz i simbol ljubavi koji traje zauvek. 

Herbarijum Studio pruža priliku da se cveće ne samo sačuva od propadanja već i da se transformiše u jedinstvenu uspomenu, spajajući estetiku, emocije i trajnost. Sa ovom uslugom, svaka žena može zadržati deo magije poklona cveća i uneti je u svoj svakodnevni život, oživljavajući sećanja na posebne trenutke u kojima je primila ove prelepe bukete. Bilo da je reč o venčanju, rođendanu ili nekom drugom posebnom trenutku, sačuvani buket postaje dragoceni podsetnik na važne dane.

Pogledaj primere